Відключення боржників

Доводимо до Вашого відома, що з 1 травня 2019 року вводиться в дію нова редакція  Закону України «Про житлово-комунальні послуги». В даному Законі визначено підстави для відключення комунальних послуг боржникам.

Так, в п.4 ст. 26 Закону зазначено, що «виконавець комунальних послуг має право обмежити (припинити) надання відповідної комунальної послуги її споживачу незалежно від обраної моделі організації договірних відносин у разі непогашення в повному обсязі заборгованості за спожиті  комунальні послуги протягом  30 календарних днів з дня отримання споживачем попередження від виконавця».

В умовах застосування економічно обґрунтованих тарифів в системі житлово-комунального господарства на перше місце виходить питання забезпечення високої платіжної дисципліни усіма категоріями споживачів.

А тому, КП «Чигирин» звертається до всіх споживачів-боржників з вимогою сплатити заборгованість перед підприємством в добровільному поряду.

Споживачі, які мають значну заборгованість за отримані послуги і не мають можливості сплатити її в повному обсязі, мають право звернутися до підприємства з письмовою заявою та укласти договір реструктуризації боргу.

В разі не сплати споживачами заборгованості, в добровільному порядку, та не укладення договору реструктуризації, комунальне підприємство «Чигирин» буде змушене діяти відповідно до чинного законодавства України, а саме припиняти послугу з водопостачання шляхом відключення мереж споживача від водогону підприємства.

Для укладення договору реструктуризації заборгованості, за отримані послуги, необхідно прибути в КП «Чигирин», в будь-який зручний для Вас час та написати відповідну заяву.

При собі необхідно мати наступні документи:

  • Копія документу, що підтверджує  право власності на нерухоме майно;
  • Копія паспорту, ідентифікаційного коду.

Адреса підприємства: вул. Енергетиків, 11/1 м. Чигирин,

тел. (04730) 2-65-44.

Comments are closed.