Про необхідність встановлення засобів обліку води для абонентів приватного сектору

Відповідно до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» від 22.06.2017 р. № 2119-VIII усі будинки мають бути оснащені вузлами комерційного обліку послуг з постачання питної води.

У зв’язку з цим повідомляємо про намір встановлення вузлів комерційного обліку з постачання холодної води в домоволодіннях  споживачів приватного сектору.

Власники (співвласники) будівлі до 01 травня 2020 року мають право повідомити оператору зовнішніх інженерних мереж  про:

·         згоду на встановлення вузла комерційного обліку на запропонованих оператором зовнішніх інженерних мереж умовах;

·         намір погодити з оператором зовнішніх інженерних мереж  умови відмінні від запропонованих на встановлення вузла (вузлів) комерційного обліку;

·         намір самостійно обладнати домоволодіння вузлом (вузлами) комерційного обліку в установленому законодавством порядку.

У разі, якщо до 01 травня 2020 року власник (співвласники) не повідомив КП «Чигирин» про намір погодити з ним відмінні від запропонованих умови встановлення вузла комерційного обліку або про намір самостійно обладнати домоволодіння вузлом комерційного обліку в установленому законодавством порядку, а також у разі якщо власник (співвласники) повідомив про намір погодити відмінні від запропонованих умови встановлення вузла комерційного обліку або про намір самостійно обладнати домоволодіння вузлами комерційного обліку в установленому законодавством порядку, але не зробив цього протягом чотирьох місяців з дня повідомлення оператором про намір встановити вузли комерційного  обліку, оснащення домоволодінь вузлами комерційного обліку здійснює КП «Чигирин» на наступних умовах:

·         Вартість встановлення вузла комерційного обліку працівниками КП «Чигирин» складає  10 061,30 гривень (з будівництвом оглядового колодязя у абонента в точці приєднання) та  3 767,25 гривень  (у разі наявності оглядового колодязя у абонента у точці приєднання).

Слід зауважити, що лічильники води повинні мати захист від впливу магнітного поля та індикатори цього впливу, захист від вологи ІР68, можливість дистанційної передачі даних, міжповірочний інтервал 4 роки та строк експлуатації не менше 12 років. 

Наголошуємо на тому, що при встановленні в колодязь квартирного лічильника, який не відповідає технічним вимогам до засобів обліку для встановлення в оглядових колодязях, такі лічильники прийматись в експлуатацію не будуть.

Відповідь на повідомлення просимо надати оператору зовнішніх інженерних мереж КП «Чигирин» за такими реквізитами:

Отримувач: КП «Чигирин» Чигиринської міської ради

Адреса: вул. Енергетиків, 11/1, м. Чигирин, Черкаська обл., 20901

Comments are closed.